Rosa

Rosa

Kipinä lastensuojelun sijaishuollon tehtäviin Rosalla syttyi uudella ammatillisella polullaan, jolloin hän aloitti sosionomiopinnot vuonna 2020. Valmistumisen jälkeen hän jatkoi töitä varhaiskasvatuksen opettajana tehden sen ohella myös ohjaajan töitä lastensuojelussa. Koska se tuntui koko ajan enemmän omalta kun päiväkotimaailma, hänen askelmerkit suuntautuivat sijaishuollon kentälle ja Pienryhmäkoti Silmuun.

Rosa kokee merkityksellisenä, että kodinomaisessa ympäristössä kasvattajalla on mahdollisuus läheltä vaikuttaa lasten elämään asioissa, joita hän pitää tärkeänä. Rosan mukaan kokemus turvasta on ensisijaista. Hän haluaakin näyttäytyä Silmussa lapsille ja nuorille luotettavana aikuisena, jonka kanssa on mukava tehdä asioita yhdessä. Rosa sai varhaiskasvatuksen tehtävistä arvokasta kokemusta työskentelystä perheiden kanssa, mikä on lasten ja nuoren kautta osa myös pienryhmäkodin arkea.

Kasvattajana Rosa kuvailee itseään lempeän jämäkkänä ja turvallisena aikuisena. Silmussa hän on saanut kehuja erinomaisena ruuanlaittajana. Lapsista on myös mukavaa, kun hän tietää paljon myös mm. peleistä ja musiikista. Työkavereiden mukaan Rosa on suora ja hauska persoona, jonka erityinen vahvuus liittyy hänen kykyyn saada yhteys lapsiin, joihin se muuten voi olla haastavaa.

Silmussa Rosa arvostaa hyvää työympäristöä, jossa on mahdollista toteuttaa toiminnallisia juttuja tekemisen kautta. Luonto on lähellä ja ulkoilumahdollisuudet sen hoivaympäristössä ovat hyvät.

Vapaa-ajalla Rosa tykkää lukea, laittaa ruokaa ja viettää aikaa hänen kolmen kissan kanssa.