Marja

Marja

Marjan polku lastensuojelun työkentälle avautui samaan aikaan Silmun kanssa kesällä 2019. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus työskentelystä lasten parissa, seurakunnan lastenohjaajana sekä päivähoidossa, ja näiden ohessa tukihenkilönä viiden vuoden ajan. Marja hoitaa lapsia yksityisenä perhepäivähoitajana, ja iltaisin ja viikonloppuina hänet voi tavata puuhaamassa lasten ja nuorten kanssa Silmussa.

Marja on rauhallinen ja turvallinen aikuinen, joka tekee työtä sydämellään etsien aina lapsen parasta. Kasvattajana hän on lämmin ja jämpti. Marja tietää kokemuksesta, että rajat ja rakkaus vahvistavat lapsen kokemusta turvallisuudesta, minkä vaaliminen on hänelle arvokas arjen hoito- ja kasvatustyössä oleva tehtävä myös Silmun arjessa. Työkaverit tuntevat Marjan vakaana ja tarkkaavaisena persoonana, jonka iloisuus ja energisyys ovat hänen vahvuuksiaan, samoin kuin hänen liikunnallisuus.

Lapsirakkaalle Marjalle on ollut avaava kokemus saada uusia oivalluksia työnsä äärellä lasten moninaisista tilanteista. Hän pohtii polkuja mielellään toivon näkökulmasta, jossa hän näkee sijaishuollon myönteisenä mahdollisuutena uusille tarinoille. Joskus ne aloitetaan pienistä palasista, mutta yhteistyössä lapsen ja hänen läheisten ja verkoston kanssa voi Marjan mukaan löytää myös kadonneita aarteita. Toivo on asia, mikä kantaa elämässä eteenpäin.