Heini

Heini

Heini on hoitotyön ammattilainen, joka on koko työhistoriansa ajan työskennellyt lasten ja nuorten parissa kuin myös vammaispuolella. Viimeisimmät vuodet ennen Silmua hän työskenteli hoitajana varhaiskasvatuksessa. Siirtyminen lastensuojelun sijaishuollon kentälle oli Heinille luonteva askel kasvattajan tehtävissä, sillä työhistoriansa kautta hän ymmärtää arjen struktuurin, kodinomaisen kasvuympäristön ja lasten osallisuuden merkityksen, jossa elämän valmiuksia harjoitellaan jokapäiväiseen kuuluvissa askareissa.

Heini hyödyntää mielellään erilaista osaamistaan Silmussa, jossa hänen kondiittori-leipurin koulutus on makoisassa käytössä. Myös eläinten ja erityisesti koirien rauhoittavan vaikutuksen hyödyntäminen arjen hoito-ja kasvatustyössä on hänelle mieleinen mahdollisuus toteuttaa taitoaan lasten hyväksi, sillä hänen viimeisin koulutuksensa liittyy harrastukseen koirien parissa opiskeltuaan koirahierojaksi.

Silmun toimintaympäristössä Heini arvostaa kodinomaisuutta, jossa hän näkee paikan ja ihmisten pysyvyyden merkityksen vahvistavan turvallisuuden kokemusta ja yhteisöllisyyttä. Selkeä ja yhteinen tavoite mahdollistaa hyvän tekemisen meininkiä, jossa on jokaisella on mahdollisuus löytää omat vahvuutensa.

Kasvattajana Heinille tärkeitä arvoja ovat johdonmukaisuus, oikeudenmukaisuus sekö aito läsnäolo sekä kuunteleminen. Heinin rauhallinen ja ystävällinen olemus luo ympärille levollisuutta, jossa hänen vahvuuksia ovat käytännöllisyys ja toiminnalliset menetelmät. Lasten ja nuorten kanssa hän tykkää tehdä käsillä kaikenlaista, kuten askarrella, maalata, piirtää tai tehdä vaikkapa käsitöitä, remontointia ja järjestelyä, joiden parissa hän itsekin viihtyy.

Vapaa-ajalla Heini tykkää liikkua luonnossa ja oman koiran kanssa vauhtia haetaan agility-radalta.